_Over mij

Hoe kan ik bijdragen?

Ik sta open voor een grote diversiteit aan opdrachten, ik houd van afwisseling, word graag intellectueel en creatief uitgedaagd, ben nieuwsgierig en werk het liefst samen met een grote diversiteit aan mensen.

 

Kennis en ervaring:
  • Datavisualisatie: hoe vertaal je data naar een heldere boodschap.
  • Data Ethiek
  • Diverse tools, waaronder adobe creative cloud (illustrator, indesign, photoshop), power BI, Flourish, Shorthand, excel.
  • Programmeren: basiskennis van HTML, CSS en Javascript, D3.js, Java (processing)
  • Project- en teammanagement

 

Achtergrond

In 2000 vertrok ik naar Engeland om een jaar Philosophy te sturen aan de University of Sussex. Daarna zette ik deze studie voort aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde ten slotte de Master Filosofie in Bedrijf aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na mijn studie werkte ik als management trainee bij ING en leerde daar verschillende aspecten van de financiële dienstverlening en de corporate wereld kennen. Na mijn traineeship werkte ik een paar jaar als leidinggevende bij ING en was onderdeel van het Young Potential programma.

Het waren interessante, leerzame en mooie jaren, maar het kriebelde al die tijd ook een beetje. Ik wilde meer creativiteit, meer vrijheid en meer impact kunnen maken. In 2014 richtte ik daarom Visual Logic op met als missie: complexiteit visueler en daarmee begrijpelijker maken. Het was een beetje rennen voordat ik had leren lopen, maar er volgden mooie opdrachten bij diverse opdrachtgevers. Daarnaast bleef ik leren. Zo volgde ik een vak interaction design aan Artez in Arnhem. Maar ik leerde ook veel door te doen en door samen te werken met andere freelance professionals.

 

Ik werk zelden alleen

Voor veel projecten is meer nodig dan alleen mijn expertise. Zo heb ik projecten gedaan met een gedragspsycholoog, diverse developers, data-analisten, copywriters, illustratoren en ga zo maar door. Voor ieder project bepaal ik vooraf of gaandeweg of aanvullende expertise nodig is. Omdat ik overwegend met vaste partners werk, zijn we goed op elkaar ingespeeld en werken we in de praktijk alsof we een organisatie zijn. Ik sta ook open voor nieuwe samenwerkingsvormen.