NIEUWS

19 december 2022

Onderzoek naar diversiteit

Afgelopen weken was ik druk met de visuals bij een onderzoek naar diversiteit. Vooraf was nog niet scherp wat er aan visuals nodig was, dus op basis van het manuscript maakte ik eerste een lijst van potentiële visuals.
5 september 2022

AI landschap

Voor de UT ontwierp ik een interactieve datavisualisatie die inzicht geeft in welke wetenschapper zich met welk onderwerp bezig houdt.
7 juli 2022

Jaarverslag UT

Ook dit jaar mochten we meewerken aan het jaarverslag van de Universiteit Twente. Samen met het schrijfteam van de UT hebben we eerst bepaald wat gevisualiseerd zou gaan worden. Sommige dingen zijn makkelijk te visualiseren maar eigenlijk niet zo belangrijk. Andersom zijn er dingen die belangrijk zijn maar lastiger te visualiseren.
12 mei 2022

Even Voorstellen

Even voorstellen: Vorige maand startte Yvon Schuurmans bij Visual Logic. Yvon brengt al een hoop ervaring mee op grafisch gebied, maar wil nu meer leren over infographics en datavisualisatie.
4 mei 2022

Datavisualisaties Gelijk Goed Beginnen

Voor het boek Gelijk Goed Beginnen, van Tessa Roseboom, maakten we diverse infographics en datavisualisaties ter ondersteuning van de belangrijke boodschap van Tessa.
19 april 2022

Infographics HR jaarverslag

Voor het HR jaarverslag van de Universiteit Twente maakten we een drietal infographics om de informatie toegankelijker te maken. We zochten naar een manier om de drie onderwerpen visueel te verbinden maar toch ook ieder een eigen stijl te geven.
15 november 2021

Landkaart Verbroken Belofte

Voor het boek Verbroken Belofte maakten we deze kaarten om te laten zien waar Molukkers in Overijssel oorspronkelijk vandaan kwamen en waar ze terecht zijn gekomen. Meer informatie over dit mooie project: https://lnkd.in/eGVZyzaW
18 juni 2021

Lie factor – Baseline Paradox: learn better dataviz

Tufte is een auteur die iedereen die interesse heeft in datavisualisatie gelezen moet hebben. Zijn concepten zijn erg nuttig voor het onder de knie krijgen van de basis regels van dataviz. Zo introduceerde hij de Lie factor en de data-ink ratio. Tegelijkertijd is Tufte erg rigide en laat hij weinig […]
18 mei 2021

Klantwaarde zichtbaar maken

Nima workshop waarde visualiseren door Visual Logic.