Jouw ultieme festival ervaring gevisualiseerd?


Waarom doe ik dit?


Als fervent festival ganger (zie foto hierboven), wil ik al heel lang een datavisualisatie maken over festivals. Helaas willen de organisaties en instellingen die relevante data hebben, dit niet met me delen. Dan maar zelf data verzamelen, was toen het idee. Maar daar heb ik wel jouw hulp bij nodig!


Waarom meedoen?


Allereerst natuurlijk om jouw ervaring een plek te geven in de visualisatie die ik ga maken. Je kan straks zelf de inzendingen verkennen en jouw ervaring vergelijken met die van alle andere mensen die iets hebben ingezonden. Tegelijkertijd help je mij om deze visualisatie te realiseren.


Hoe zit het met privacy?


Ik gebruik je inzending alleen voor deze visualisatie. Als je een mailadres opgeeft laat ik ook even weten als de visualisatie gelanceerd wordt. Je kan ook anoniem en/of zonder contactgegevens je inzending versturen.


Wie ben ik?


Hilje de Boer, freelance infographic en datavisualisatie ontwerper. Momenteel maak ik vooral infographics en ik zou graag meer willen met datavisualisatie. Hiervoor heb ik meer voorbeelden nodig van projecten die ik heb gedaan. Vandaar dit project!


En hoe komt zo'n visualisatie er dan uit te zien?

De uiteindelijke visualisatie is afhankelijk van vele factoren, waaronder de kwaliteit van de inzendingen. Om toch een beeld te geven hieronder mijn eerste idee, maar grote kans dat het iets totaal anders wordt!